Blogs

Een betrokken lid is een blijvend lid

Wat de wetenschap zegt over ledenbehoud

Hoe krijg en houd je betrokken en actieve leden? Door jaarlijks enkele conferenties voor kennisdeling te houden, zoals EAGE bijvoorbeeld doet? Of door net als de FNV leden trainingen aan te bieden? In de wetenschap komt het aantrekken en behouden van leden uitvoerig aan bod. In deze serie blogs gaan we dieper in op de belangrijkste wetenschappelijke publicaties over lidmaatschappen. In de eerste blog: het actief betrekken van leden.

Vereniging synoniem aan vernieuwing?

De belangrijkste lessen van het DNA-jaarcongres

Hoe beweeg je mee met de markt? Hoe krijg en houd je betrokken en actieve leden? Hoe verdienen verenigingen in de toekomst hun geld? Met deze vragen worstelen veel verenigingen. Concrete tips ter verbetering zijn er genoeg, zo bleek recent in de Haagse Fokker Terminal tijdens de 2e editie van het DNA-jaarcongres.

What’s in it for we?

Het individu versus het collectief

Als ledenorganisatie wil je natuurlijk het beste voor je leden, ze zoveel mogelijk meerwaarde bieden. Want ieder lid moet het gevoel hebben er met een lidmaatschap persoonlijk op vooruit te gaan. Hoe belangrijk zijn die individuele voordelen?

Durf te vragen

Hoe vergroot en behoud ik mijn vrijwilligersgroep?

Vrijwilligers hebben een bijzondere plek binnen een vereniging. En terecht, want zij behoren vaak tot de meest betrokken en toegewijde leden van de organisatie. Hoe zorg je dat ze bij je blijven en hoe trek je nieuwe vrijwilligers aan?